Operettevereniging OVW bereidt zich voor op uitvoering “Die Gold’ne Meisterin”

VEENDAM – Het zijn drukke tijden voor de leden van de operettevereniging Veendam-Wildervank (OVW). Over enkele weken en dan kunnen de operetteliefhebbers uit Veendam en wijde omgeving weer volop genieten van een prachtige uitvoering.

Het gezelschap brengt dit jaar de schitterende en komische operette De Gold’ne Meisterin op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 maart, op de planken van cultuurcentrum Van Beresteijn in Veendam.

Door de enthousiaste leden van de vereniging word er nu ( diverse keren per week) volop gerepeteerd en de puntjes worden op de I gezet onder leiding regisseur Jan Houwing .

De operettevereniging Veendam-Wildervank staat borg voor uitvoeringen van hoog nivo en zal met de operette Die Gold’ne Meisterin van Edmunt Eysler het publiek dan ook zeker weer positief verrassen! In een werkelijk sprankelend decor zult u prachtige melodieën horen , dolkomische scènes en de bekende romantiek heeft weer de overhand . Een ‘plaatje’ om te zien zijn ook de prachtige kostuums en speciale schitterende lichteffecten. Het belooft daardoor een kijk- en luister- plezier te geven waarbij het toneel (buiten een korte pauze) geen minuut leeg zal zijn.

Het Verhaal

De operette Die Gold’ne Meisterin speelt zich af in een goudatelier in Wenen in de 16e eeuw. De schatrijke Margarete is de eigenares van dit atelier, zij staat in Wenen bekend als de Gold’ne Meisterin. Zij is weduwe en is naarstig op zoek naar een echtgenoot. Maar die moet wel van adel zijn, zij is namelijk idolaat van alles wat met adel te maken heeft om daardoor nog meer aanzien te verkrijgen. Van een tweetal oplichters heeft ze een hele verzameling adellijke spullen van over de hele wereld gekocht. Zij denkt zelfs dat ze op een reis naar Venetië de keizer heeft gekust, niets is echter minder waar zo blijkt al snel na haar terugkomst. Gelukkig voor haar komen er twee ridders naar haar atelier en die strijden op leven en dood, in een heus toernooi op hun paarden, om haar hand.

Op de winnaar wordt ze verliefd maar hoe anders zou het gaan lopen als Christiaan, de goudsmidgezel deze ridders op een hele bijzondere manier ontmaskert. Dat tot groot plezier van Portschunkula, de uiterst bekwame maar niet minder nieuwsgierige , steun en toeverlaat van de Meisterin. Kortom een verhaal met veel verrassende en uiterst vermakelijke ontwikkelingen.

De première is op vrijdag 11 maart 20.00 uur. Beide andere voorstellingen zijn te zien op zaterdag 12 maart 20.00 uur en zondag 13 maart 14.30 uur . Kaarten voor de voorstellingen zijn nu te verkrijgen in de voorverkoop bij Cultuurcentrum Van Beresteijn te Veendam