Primeurtjes te bespeuren op Groningse Nieuwbouwdag van komende zaterdag

GRONINGEN – Tijdens de Groningse Nieuwbouwdag van zaterdag 20 februari presenteren maar liefst tien nieuwbouwprojecten zich aan het publiek. Daaronder een vijftal gloednieuwe (deel)projecten: Go East, De Vlint, Berlage-Hof, Oosterhamrikkade NZ en Eemskwartier.

Belangstellenden kunnen zich zaterdag in Vesta Woonforum breed laten informeren over actuele nieuwbouwprojecten in Groningen en Haren. Tussen 11:00 en 15:00 uur kan men voor voorlichting terecht op de informatiemarkt in het atrium van Vesta. In de schijnwerpers staan behalve Go East in de Oosterparkwijk, De Vlint in Vinkhuizen en Berlage-Hof in de Professorenbuurt, Oosterhamrikkade NZ en Eemskwartier ook nieuwbouwprojecten als Het Harener Holt en De Nieuwe Linie op het Europapark.

Nul-op-de-meter

Vanaf 2020 moeten alle nieuwbouwwoningen energieneutraal zijn. Wie daar niet op wil wachten, kan zich op de informatiemarkt in Vesta laten informeren over ZON Wonen II in Paddepoel. Woningen in dit project wekken net zoveel energie op als dat bewoners verbruiken.

Meerstad

Liefhebbers van wonen in een groene en waterrijke omgeving kunnen komende zaterdag terecht in informatiecentrum van Meerstad aan de Waterviolier. Daar vindt eveneens van 11:00 tot 15:00 uur een open dag plaats over huidige en toekomstige nieuwbouwprojecten in het jonge woongebied.

Groningen Woont

De Groningse Nieuwbouwdag is een initiatief van het platform Groningen Woont, een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars.