‘Zuidhorn gaat maximaal 300 asielzoekers opvangen’

ZUIDHORN – De gemeente Zuidhorn is met het COA overeengekomen dat er in Zuidhorn maximaal 300 asielzoekers worden opgevangen. Gelet op het inwonersaantal is het college van mening dat dit aantal passend is voor een gemeente ter grootte van Zuidhorn.

De gemeente wil behalve zorgen voor goede huisvesting ook zorgen voor sociale opvang en dagbestedingen voor de asielzoekers. In overleg met verschillende instanties wordt onderzocht welke activiteiten er mogelijk zijn. Tevens kijkt de gemeente naar de opties om de kinderen van de vluchtelingen van onderwijs te voorzien.

Waar het asielzoekerscentrum precies gevestigd gaat worden is nog niet duidelijk. Zuidhorn verwacht medio maart meer duidelijkheid te kunnen geven over waar de opvang precies gerealiseerd gaat worden.