Arnold Veeman geeft Paasconcert in de kerk van Klein Wetsinge

GRONINGEN – Maandag 28 maart (Tweede Paasdag) treedt zanger Arnold Veeman op met zijn theaterprogramma Klaai in de kerk van Klein Wetsinge. Na het concert wordt er een Surinaams-Groningse aanschuiftafel geserveerd.

Zoektocht naar zijn roots

Waar kom je vandaan, uit welke klei ben je gebakken? Voor componist Arnold Veeman was dit een zoektocht van formaat: liggen zijn roots in Suriname, of toch in de Grunneger klaai? Een reis naar zijn verre familie maakte veel los, ook op muzikaal gebied. In het nieuwe theaterprogramma Klaai gaat Veeman dan ook op zoek naar het thuisgevoel in de muziek – als vanouds met Groningstalige composities, maar nu voorzien van een flinke scheut Surinaamse invloeden: swingend, jazzy, vrolijk en divers. Veeman speelt deze middag samen met Remko Wind (piano), Libbe Oosterman (trompet) en Joost van der Beek (gitaar). Na het concert is er een Surinaams-Groningse aanschuiftafel.

Luisterliedjes in de streektaal

Het Dagblad van het Noorden schreef over de nieuwe cd van Arnold Veeman: ‘Er zijn weinig musici in het Noorden die zo veelzijdig zijn als Arnold Veeman. De Hogelandster met Surinaamse roots componeert hedendaagse klassieke muziek, speelde in een metalband, maakt muziek voor films en musicals, én hij schrijft luisterliedjes in de streektaal. Hoe uiteenlopend de zestien nummers op Klaai ook zijn, ze ademen dezelfde dromerige, donkere en poëtische sfeer als Mien lutje laif, terwijl ze muzikaal iets rijker en spannender zijn.’

De kerk van Klein Wetsinge

Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied. De kerk is vorig jaar grondig gerestaureerd en verbouwd. De kerk is dagelijks geopend voor bezoekers en er zijn (gratis) exposities te bezichtigen in de kerk. Ook worden er regelmatig concerten en lezingen georganiseerd. De kerk wordt gerund door het beheerdersechtpaar Nicolaas en Inez Geenen, beiden geboren en getogen Groningers. Ze werken zo veel mogelijk met ambachtelijke methoden en met gebruik van biologische producten.

maandag 28 maart 2016
aanvang: 14.30 uur
deur open: 14.00 uur
Entree: € 15,-

Reserveren: kleinwetsinge@blgroningen.nl of telefonisch op 06-546 854 05 of persoonlijk in de kerk.

Na het concert is er een Surinaams-Groningse aanschuiftafel, waarbij Arnold Veeman ook aanschuift. Alleen op reservering, prijs €15,-.

De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge