Basisscholen in Oude Pekela strijden om Groningse damtitels

OUDE PEKELA – Zaterdag 20 februari is het MFC “De Binding” in Oude Pekela het strijdtoneel voor negentien basisscholen uit de provincie Groningen.

Daar wordt namelijk gedamd om de provinciale titels, in de categorieën, welpen groep 4 t/m 6 (9 teams) en pupillen groep 7/8 (10 teams). Het begint klokslag 12.00 uur waarbij in elke groep een zogenaamd rondtoernooi wordt afgewerkt. Elke ronde neemt ongeveer een half uur in beslag.

De teams, die bestaan uit viertallen, komen via districtskampioenschappen uit alle delen van de provincie. Na afloop plaatsen de nrs. 1 t/m 4 in de welpen categorie zich voor de halve finales om de NK titel.

Bij de pupillen gaan de eerste 5 teams verder. Het geheel staat onder auspiciën van de Provinciaal Groninger Dambond (PGD).