Bijzonder concert in Ezinge bij museum Wierdenland

MARSUM / 21-7-2009 / Het muziekgezelschap Super Librum oefent in de kerk van AMrsum met hun eigen gemaakt orgel dat met door mensen bediende blaasbalgen wordt aangedreven / Foto: Omke Oudeman

EZINGE – Op zondagmiddag 28 februari om 14 uur geeft Jankees Braaksma in museum Wierdenland een lezing en een concert middeleeuwse muziek.
Jankees Braaksma speelt blokfluit, portatief en slagwerk.

Samen met Marian van der Heide (sopraan) brengt hij muziek uit lang vervlogen tijden, uit o.a. Winsum, Hellum, Groningen, en Rostock. Aan de hand van prachtige afbeeldingen vertelt Jankees een interessant verhaal bij deze muziek. Leerzaam en mooi!
Dit concert is weer een bijzondere gebeurtenis in museum Wierdenland in het kader van de expositie ‘Een Kunstenaarsfamilie, verbonden met Middag-Humsterland en de Groninger kunstkring De Ploeg’. Op deze gevarieerde expositie die loopt tot 27 maart, zijn prachtige schilderijen, drukwerken, knipkunstwerken en stempels te zien van de families Braaksma en van Heerikhuizen.

Voor actuele informatie: www.wierdenland.nl en op de Facebookpagina.

Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge