Gemeente Pekela gaat 53 populieren rooien in Oude Pekela

OUDE PEKELA – Vanaf 22 februari gaat de gemeente Pekela 53 populieren rooien in Oude Pekela. De populieren staan achter de Noordkante en Veemstede en de afgelopen jaren hard achteruit gegaan.

De gemeente heeft besloten de populieren te rooien voor de veiligheid van aanwonenden en gebruikers van de fiets- en wandelpaden. Daarnaast wil de gemeente schade door vallende takken voorkomen.

Conditie

De populieren zijn ongeveer 40 jaar oud. De afgelopen jaren zijn regelmatig dode takken verwijderd. Ook tijdens de herfststormen van 2015 zijn een groot aantal takken uitgebroken. Dit betekent dat de vitaliteit en de conditie van de populieren sterk zijn afgenomen. Hierdoor zijn deze populieren kaprijp.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn onderdeel van de dunningswerkzaamheden aan de groenstrook langs de N367. Vanaf 22 februari 2016 start de firma Lokken met de werkzaamheden. De werkzaamheden nemen een week in beslag.