Inwoners Bellingwedde en Vlagtwedde uitgenodigd voor Groninger Pubquiz

VLAGTWEDDE/BELLINGWEDDE – Op donderdag 17 maart organiseren de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde in het kader van de Grunneger Weke een Groninger Pubquiz.

Verschillende teams worden tijdens de quiz getest op hun kennis van alles wat met de provincie Groningen te maken heeft. Inwoners die willen deelnemen kunnen zich als team van vier personen tot 1 maart aanmelden via h.woldendorp@rsgterapel.nl. De Pubquiz vindt plaats in de kantine van de RSG aan de Oude Weg in Ter Apel en start om 19.30 uur.

Onderwerpen die in de quiz aan bod komen zijn onder andere geschiedenis, sport, topografie, cultuur en politiek. De avond staat onder leiding van Hans ter Heijden. Hoofdprijs is de RSG wisselbokaal en eeuwige roem. Vorig jaar werd de wisselbokaal gewonnen door het team Gouwe Ouwe, bestaande uit de heren Bosklopper, Schaver, Wachters en Bergman.

Grunneger Weke

Van 12 tot en met 19 maart 2016 vindt in de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde een Grunneger Weke plaats. Het doel van deze activiteitenweek is het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur bij de inwoners van Westerwolde.