Begeleid zelfstandig wonen in Haren realiteit voor 14 verstandelijk beperkten

HAREN – Op woensdag 17 februari was de feestelijke opening door de Commissaris van de Koning Max van den Berg van wooninitiatief Fundament Haren.

Fundament is een initiatief, dat het begeleid zelfstandig wonen voor 14 mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maakt. Met het onthullen van de naam ‘ Ons Fundament’ werd de opening een feit.

Vanuit de visie dat het wonen, leven en werken normaal moet zijn waar dat kan en speciaal waar nodig, is het gebouw van Visio zo aangepast dat dit mogelijk is. Iedere bewoner heeft de beschikking over een woonruimte, slaapkamer en een badkamer. Ook zijn er twee grote gemeenschappelijke ruimtes. Hiermee is voor de bewoners van Fundament Haren een veilige en prettige plek om te wonen gerealiseerd.

De belangrijkste reden voor de ouders om een dergelijk initiatief te starten is om regie te hebben op de manier waarop de zorg en begeleiding plaatsvindt. Samen met De Zijlen wordt dit vorm gegeven. Reden voor de begeleiding om tijdens de feestelijke opening een variatie op het lied “een eigen huis, een plet onder de zon…..’ ten gehore te brengen.