Bewoners Groningse Schildersbuurt gratis naar tentoonstelling ‘Mesdag, Mesdag, Israëls en de Schildersbuurt’

GRONINGEN – De tentoonstelling ‘Mesdag, Mesdag, Israëls en de Schildersbuurt’ is voor de bewoners van de H.W. Mesdagstraat en –plein, de Taco Mesdagstraat en – plein en de Jozef Israëlsstraat en –plein in de Schildersbuurt in Groningen gratis toegankelijk op 27 februari tussen 10.00 en 17.00 uur.

De uitnodiging valt binnenkort in de bus en geldt voor maximaal 4 personen per huishouden. De tentoonstelling is geopend in november van het Mesdagjaar 2015, het was toen 100 jaar geleden dat de Groningse schilder H.W. Mesdag in Den Haag overleed. Zondag 28 februari is de laatste mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken.

‘Mesdag, Mesdag, Israëls en de Schildersbuurt’ toont bijzondere werken van de 19e eeuwse Groningse schilders H.W. Mesdag, Taco Mesdag en Jozef Israëls. Er hangen werken met een duidelijke band met de provincie en stad Groningen zoals ‘De Mottenberg’ , van H.W. Mesdag, van de voormalige Groninger scheepswerf aan de Kleine der A.

De Groningse Schildersbuurt krijgt speciale aandacht. Van de ontstaansgeschiedenis tot en met de huidige bewoners, van de architectuur tot interieurs. De tentoonstelling geeft ook antwoord op de vraag waarom deze drie bijzondere Groningse schilders al tijdens hun leven, wat zeer ongebruikelijk was, een ‘eigen’ straat in de nieuwe, chique wijk in Groningen kregen.

Schildersbuurtbewoners die op 27 februari naar het Noordelijk Scheepvaartmuseum komen maken ook kans op een vaartochtje voor maximaal 12 personen met het gezellige museumschip de Emma, op een moment naar keuze.