Zwemmers Flotar-Roden nemen 16 medailles mee uit Stadskanaal

STADSKANAAL/RODEN – Afgelopen zaterdag werd er in Stadskanaal een zwemwedstrijd gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking.

Flotar Roden deed daar met 6 zwemmers aan mee. De toeschouwers waren getuige van het debuut van Job van Lienden in Stadskanaal. De zwemtopper zwom zo hard dat hij direct 3 goeden medailles mocht meenemen.

Goud was er ook voor Lisa Timmer op de 25m schoolslag, Gilia Alveringh op de 50m vrijeslag, Liesanne Habing op de 50m rugslag en Lukina Rutgers op de 100m schoolslag.

Zilver was er twee keer voor Gilia op de 50m schoolslag en de 50m rugslag, voor Lukina op de 50m vrijeslag, voor Renske Wekema op de 200m vrijeslag en voor Liesanne op de 50m vrijeslag.

Brons was er nog voor Lukina op de 50m rugslag, voor Liesanne op de 50m schoolslag, en voor Lisa op de 25m rugslag en de 25m vrijeslag.

De trotse coach zag zijn pupillen in totaal met 16 medailles naar huis gaan. Met 7x goud, 5x zilver en 4x brons kijkt Flotar-Roden terug op een geslaagd avontuur in Stadskanaal.