‘Schrappen halte Grote Markt heeft desastreuze gevolgen’

GRONINGEN – Qbuzz verwacht minder reizigers als de gemeente Groningen besluit de halte op de Grote Markt te schrappen. Uit intern onderzoek van het vervoersbedrijf blijkt dat 10 tot 15 procent van de reizigers geen gebruik meer zal maken van de diensten van Qbuzz.

Volgens de vervoerder gaan mensen andere alternatieven gebruiken om in de binnenstad te komen. Daarbij zijn de auto en de fiets de meest voor de hand liggende opties.

B en W van Groningen wil de haltes aan de Grote Markt schrappen om een veiligere omgeving te creëren voor fietsers en voetgangers. Ook zou het straatbeeld verfraaid kunnen worden.

SP Groningen is tegen de plannen en vreest dat vooral ouderen het centrum van de stad niet meer kunnen bezoeken. De partij heeft een actie op touw gezet om de gemeente te overtuigen af te zien van de plannen. De SP hoopt dit weekend 2000 handtekeningen te hebben verzameld van medestanders.

De gemeenteraad van Groningen gaat komende week de plannen bespreken. Daarna wordt duidelijk hoeveel kans van slagen het plan van het Groninger college heeft.