Diep Triest zet vrijmarkt Loppersum op z’n kop met Koningsdag

LOPPERSUM – Het Oranje Comité is er ook dit jaar weer in geslaagd een prachtig programma neer te zetten op het marktplein tijdens de vrijmarkt op Koningsdag. DJ Peter Zuidhof zal vanaf lunchtijd plaatjes voor jong en oud draaien.

Rond de klok van vier uur zal de grote Groningse band Diep Triest acte de présence geven. Het programma zal tot 9 uur in de avond doorlopen. Afwisselend zullen Diep Triest en Peter Zuidhof het programma dan vullen.

Het Oranje Comité heeft samen met Peter Beereboom, die de horeca op het marktplein wederom zal verzorgen, weten te bewerkstelligen dat deze gezellige band naar Loppersum komt. Wij zijn zeer tevreden met deze slag en hopen dat het voor iedereen een groot feest mag worden.

Diep Triest

Het klinkt onlogisch, maar het is ze al 1700 keer gelukt. Sinds 1995 trekt het droevige gezelschap door het vaderland en ver daarbuiten. Vraag aan de bewoners van wereldsteden als; Rossum, Bakkeveen, St Anthonis, Hapert, Loon, de Knipe, en Madurodam hoe het was om DiepTriest te beleven, ze zullen allen beamen dat het kan: Feesten met DiepTriest. Zelfs in Orlando Florida en in het bloedhete Oman gingen de handen in de lucht, zong men de kelen schor en praat men nog lang na over de belevenissen met deze Groningse smartlappenband.

Want dat is DiepTriest. Een smartlappenband. Nederlandstalige muziek in een stevig jasje, gebracht in een aanstekelijke show met veel humor en parodie. DiepTriest is: Verscheuren met Koos, wijn drinken op Imca, Zonder Naam naar Mexico, met Anneke in het Brandend Zand, geloven in Andre, door de stad scheuren met Manuela en knallen met Malle met Babbe.

Oranje Comité Loppersum

Het Oranje Comité Loppersum organiseert jaarlijks een grote vrijmarkt op Koningsdag in en om het centrum van Loppersum. Met een record aantal bezoekers van ongeveer 35.000 is het de grootste vrijmarkt van het noorden. Door de verscheidenheid aan festiviteiten is er voor ieder wat wils, voor de kleintjes zijn er springkussens en spelletjes, voor de oudere jeugd en volwassenen is er een gevarieerd aanbod van muzikale optredens gedurende de dag en uiteraard is er een groot marktaanbod met honderden kleedjes, kramen en stands.

De woensdag voor Koningsdag wordt jaarlijks in het teken gezet van de zogenoemde ouderenavond. In Wiemersheerd wordt voor de oudste bewoners van Loppersum een muzikale avond georganiseerd in samenwerking met de Lopster Stormvogels.