Gemeentebelangen Oldambt wil de grootste worden; ‘Niet praten over, maar mét de inwoners’

OLDAMBT – In januari 2016 is de gemeente Oldambt een politieke partij rijker geworden: Gemeentebelangen Oldambt. Het is een lokale partij die losstaat van de landelijke politiek en uitsluitend gaat over de belangen van de gemeente Oldambt en vooral de belangen van haar inwoners en ondernemers. Het is een partij van, voor en door Oldambtsters.

Oprichting

De oprichters van de jongste partij van Oldambt zijn Ger Klein en Albert Kuiper. Ger Klein heeft ruime politieke ervaring in de voormalige gemeente Winschoten en de gemeente Oldambt opgedaan. Zijn enthousiasme en betrokkenheid vormen de drijfkracht achter de nieuwe partij. Albert Kuiper ziet zich graag de adviseur van de toekomstige fractie worden. Hij heeft bestuurlijke ervaring en heeft het formatieproces in Menterwolde mede begeleid. Met zijn inhoudelijke deskundigheid en zijn vaardigheid om partijen te verbinden en samen te laten werken, krijgt hij een belangrijke rol binnen de nieuwe partij.

Waarom een nieuwe politieke partij?

Gemeentebelangen Oldambt wil zich van andere partijen onderscheiden door zich nog meer in te zetten de politiek dichter bij de burger te brengen. Open en transparant zijn naar de inwoners van Oldambt is een belangrijk uitgangspunt. Niet praten over, maar praten met de inwoners. De inwoners zijn namelijk zelf goed in staat beslissingen over hun eigen leefomgeving te nemen.

Voor burgers

Om dat onderscheid in de politiek te kunnen maken en over belangrijke onderwerpen voor de inwoners en ondernemers mee te kunnen beslissen, hebben Ger Klein en Albert Kuiper hoge verwachtingen. “Bij de raadsverkiezingen over 2 jaar hopen wij de grootste partij in Oldambt te worden”, aldus Ger Klein. Albert Kuiper voegt daaraan toe: “Dit kunnen wij echter niet alleen. Wij willen dit samen met andere Oldambtsters mogelijk maken”.

Door burgers

Ger Klein: “Wij zijn op zoek naar mensen die betrokken zijn bij alles wat er reilt en zeilt in Oldambt en belangstelling hebben om over allerlei onderwerpen mee te praten. Ook willen wij graag input vanuit de inwoners en ondernemers voor het verkiezingsprogramma.”

Meer informatie over de uitgangspunten van Gemeentebelangen Oldambt is te vinden op de website: gboldambt.nl.

Foto Albert Kuiper