‘Hoogezandse Oosterpark moet nodig hersteld worden’

HOOGEZAND-SAPPEMEER – Het Hoogezandse buurtcomité ‘Oosterpark het moet beter’ krijgt zijn zin. Er een herstelplan gemaakt om het park weer in ere te herstellen. Dit nadat het in de afgelopen jaren te maken heeft gehad met achterstallig onderhoud en verwaarlozing.

De gemeente Hoogezand-Sappemeer beschrijft het park als ‘één van de parels van de gemeente’ en is het met de buurtbewoners eens dat het in 1931 aangelegde park herstelt moet worden.

Behalve herstelwerkzaamheden die ontstaan zijn door het slechte onderhoud, bevat het plan ook ideeën die de veiligheid in de buurt moeten vergroten en het geluidoverlast van de langsrijdende treinen moet verminderen.

Verder moet het park geschikt gemaakt worden voor livemuziek, sportwedstrijden en buurtbijeenkomsten. Inmiddels is er al buurtbarbecue gehouden waarbij er ideeën en aanbevelingen zijn ingezameld. Onder de bewoners leeft er de hoop dat de werkzaamheden spoedig zullen aanvangen.