Officier eist twee jaar celstraf voor misbruik gedrogeerde vrouw

WINSCHOTEN/OUDE PEKELA – De officier van justitie heeft twee jaar celstraf geëist tegen twee vrouwen en een man. De vrouwen uit Oude Pekela en Winschoten zouden in oktober 2014 een vrouw hebben gedrogeerd en vervolgens seksueel misbruikt na een feestje in Oude Pekela.

Van de ontucht zijn filmpjes gemaakt die door de man zijn verspreid op social media. De verdachten zijn op de filmpjes duidelijk te herkennen. Ook is te zien dat het slachtoffer weerloos is van de alcohol en de drugs.

De misbruikte vrouw wilde in eerste instantie geen aangifte doen uit angst en schaamte. De verdachten zeggen dat de vrouw wel bij zinnen was en toestemming had gegeven voor het seksuele experiment waarbij een bierfles werd gebruikt. De officier betwijfelt dat.

Op 7 maart doet de rechter uitspraak.