Wold & Waard verlaagt kosten van 1000 huurders

LEEK – Een kleine duizend huurders van woningcorporatie Wold & Waard zien hun maandelijkse huur met gemiddeld dertig euro afnemen.

Het gaat om de huurders die nog maar kort een woning van de corporatie huren. De aanleiding voor de huurverlaging is een wijziging van het Woning Waardering Stelsel. Deze stelt de maximaal toegestane huurprijs van woningen vast.

Wold & Waard streeft ernaar 70 procent van de maximaal toegestane huur te vragen aan zijn huurders. De 1000 mensen die meer huur betaalden hebben een brief gekregen waarin zij de meevaller te horen hebben gekregen. Voor de overige 4000 huurders van Wold & Waard veranderd er niks.

Naast de huurverlaging meldt de woningcorporatie nog een verandering. De leeftijdsgrens voor seniorenwoningen wordt verhoogd. Om in aanmerking te komen voor een seniorenwoningen moet men nu 60 jaar zijn.

 

Foto: Google Streetview