Burgemeester Eemsmond teleurgesteld over stuklopen herindelingsgesprekken G7

EEMSMOND – De gemeente Eemsmond betreurt het stuklopen van de gesprekken over de herindelingsgemeente ‘Van Lauwerszee tot Dollard tou’. Eemsmond heeft een duidelijke voorkeur voor de G7-variant.

Burgemeester Marijke van Beek laat weten bijzonder teleurgesteld te zijn. ”Ik ben nog steeds van mening dat Noord Groningen te maken heeft met gezamenlijke problematiek en uitdagingen waar we ook samen vorm en inhoud aan moeten geven. Dit gebied is voor mij ondeelbaar. Daarom heeft Eemsmond in een eerder stadium al de G7 als herindelings-variant voorgesteld. Een variant die in mijn ogen nog steeds de beste variant is, zeker gezien de strategische agenda”, aldus Marijke van Beek. “Ook ons eerdere voorstel om via een samenwerkingsmodel naar een mogelijke herindeling te groeien, werd niet gesteund. Dat we vandaag, na 3 jaar overleggen, geen gezamenlijk resultaat hebben bereikt, betreur ik dan ook ten zeerste. Overigens blijven wij inzetten op de bestaande samenwerking met de G7 gemeenten.”