Dick Lukkien teleurgesteld in sollicitatieprocedure FC Groningen

GRONINGEN – Assistent-trainer Dick Lukkien heeft FC Groningen laten weten niet langer hoofdtrainer bij de club te willen worden. Lukkien vindt dat Groningen te weinig vertrouwen in hem heeft gelet op het aantal sollicitanten waarmee wordt gesproken.

De assistent van Erwin van der Looi heeft de ambitie hoofdtrainer te worden bij een betaald voetbalorganisatie en had gedacht er snel met de club uit te komen, nadat van der Looi besloot te stoppen als hoofdtrainer. De Trots van het Noorden koos echter voor de weg der geleidelijkheid en woog ook andere opties af. Zo hebben ook Art Langeler en Ernest Faber inmiddels een gesprek met algemeen directeur Hans Nijland gehad.

Lukkien heeft nu zijn zinnen gezet op de vacature van hoofdtrainer bij FC Emmen. De Drenten willen Lukkien graag per direct overnemen. FC Groningen wil zijn assistent-trainer echter niet laten gaan. De club kan niet direct een vervanger aantrekken en wil pas aan het einde van het seizoen spreken over een vertrek.