Noorderpoort Automotive huisvest landelijke voorronde Skills Heroes

Stadskanaal Noorderpoort open dag-33

GRONINGEN – Op 3 maart vindt de landelijke voorronde van Skills Heroes plaats bij Noorderpoort Automotive aan de Bornholmstraat in Groningen. Aan deze teamvakwedstrijden voor mbo’ers nemen 8 studenten van 8 mbo-scholen uit het hele land deel.

Er wordt gestreden in de mbo-sector autotechniek. De 3 winnende studenten gaan naar de nationale finale in de RAI te Amsterdam, waar gestreden wordt om een plek in de Europese Finale. De nationale finale van Skills Heroes is van 17 tot en met 19 maart.

Noorderpoort, Automotive biedt een ruim scala aan automotive en carrosserie opleidingen. Studenten worden opgeleid tot competente beroepsoefenaars die qua kennis en vaardigheden binnen onze technische bedrijven een gewaardeerde rol kunnen vervullen en die tevens als een goede collega worden gezien. Tijdens Skills Heroes kunnen ze hun kwaliteiten tonen en meten met de landelijke studenten, aldus Hans Leenes, directeur van de School voor Automotive & Logistiek.

Over Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Deelnemende studenten krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen.

De uitslagen zijn na de wedstrijden te vinden op www.skillsHeroes.nl.