Christelijk Mannenkoor Veendam viert Palmpasen in Magnuskerk te Bellingwolde

VEENDAM – Het Christelijk Mannenkoor Veendam onder leiding van Frits Fugteveen geeft op Palmpasen 20 maart om 16.00 uur in de Magnuskerk in Bellingwolde een concert met zeer gevarieerde Passiemuziek.

Het wordt een afwisselend programma met koor, solo en duet. Zo zijn er mooie koralen in de Passiesfeer van o.a. Bach en Mendelssohn. Samen met sopraan Jeanet Schuring zingt het koor het bekende Abba Vader en Jeroesjalajim. Verder is er een mooi Geistliches Lied voor mannenkoor en sopraan uit de Opera Der Evangelimann, “Selig sind die Verfolgung leiden”. Daarnaast zal Jeanet Schuring het Pie Jesu van Lloyd Webber ten gehore brengen. Bariton Frits Vugteveen zingt een Bachlied in de Passiesfeer, “Es ist volbracht”. Samen zingen sopraan en bariton het duet “Zu den Bergen” van Peter Cornelius: ik hef mijn ogen op naar de bergen.

Het koor staat onder de gepassioneerde leiding van Frits Vugteveen. Sinds 2009 leidt hij het Christelijk Mannenkoor Veendam. Frits Vugteveen is naast dirigent ook solist (bariton). Hij begon al een zangcarrière als negenjarige bij een jongenskoor. Vervolgens heeft hij vele jaren gezongen bij Christelijk Mannenkoor Valerius in Emmen. Na zanglessen groeide hij uit tot vaste solist bij Valerius. Naast het zingen is koordirectie zijn passie.

Het koor wordt op orgel en piano begeleid door Dirk Swama. Dirk Swama is begeleider geweest van diverse koren en ensembles. Hij is al jaren als organist verbonden aan de SOW-gemeente Windervank en bespeelt daar het Walcker-orgel. Het Christelijk Mannenkoor heeft al diverse keren een prachtig Passieconcert verzorgd. Het belooft ook nu weer een prachtig concert te worden! In de pauze wordt , zoals gewoonlijk, koffie of thee aangeboden. De entreeprijs is € 10.