College Zuidhorn betreurt sluiting De Wierde in Grijpskerk

Foto: Google Streetview

ZUIDHORN – Het college van de gemeente Zuidhorn is diep geraakt door de berichtgeving omtrent het sluiten van verzorgingshuis De Wierde in Grijpskerk en betreurt het besluit ten zeerste.

Zonnehuisgroep Noord heeft vanmorgen aangekondigd het verzorgingshuis de Wierde in Grijpskerk te sluiten per 1 januari 2019.

Burgemeester Bert Swart: β€œHet wegvallen van het verzorgingshuis en de bijbehorende functies heeft een enorme impact op de bewoners, de medewerkers en ook op de inwoners van Grijpskerk.” Wethouder Bert Nederveen: β€œEr is ons alles aan gelegen de Wierde (eventueel in een andere vorm) te behouden voor de dorpsgemeenschap van Grijpskerk.”

Belangrijke voorziening

De Wierde organiseert bijna dagelijks activiteiten voor en door bewoners en ook voor inwoners van Grijpskerk. Daarnaast zijn er voorzieningen te vinden zoals een Eetkamer van Oranje, een kapsalon en een pedicure. Ook zijn er veel vrijwilligers actief. Het verzorgingshuis heeft een heel eigen plek in de samenleving van Grijpskerk. Met het sluiten van de Wierde valt een belangrijke voorziening voor het dorp en de omgeving weg.

Mogelijkheden verkennen

Het college wil daarom samen met instellingen en verenigingen in het dorp de mogelijkheden verkennen om de functies van de Wierde voor Grijpskerk te behouden.