Jack de Vries debatteert op 7 maart in het Groninger Forum

GRONINGEN – Politicus en spindoctor Jack de Vries bezoekt maandag 7 maart het Groninger Forum voor een stevig debat waarin de relatie tussen media en politiek wordt besproken.

Vanaf 6 maart speelt het Noord Nederlands Toneel een theaterversie van de populaire serie Borgen, vol (politieke) intriges en verwikkelingen. De theatertour wordt in een aantal steden begeleid door discussies en lezingen over diverse aspecten van het politiek bedrijf. Ook in Groningen!

Debat met Jack de Vries, Liesbeth van Zoonen, Myrthe Hilkens en Peter Kee

We gaan het hebben over de relatie tussen media en politiek. Dit doen we samen met spindoctor Jack de Vries, televisiewetenschapper Liesbet van Zoonen, journalist en voormalig PvdA-politica Myrthe Hilkens en met Peter Kee, politiek redacteur van het tv-programma Pauw. En met medewerking van onderzoekster Birte Schohaus. Allemaal onder leiding van Hans Harbers. De onderstaande vragen komen ruimschoots aan bod.

Zonder zichtbaarheid begint een politicus weinig, maar hoe kom je bovendrijven in talkshows en tv-debatten? Wie redt het tussen de soapsterren, sporthelden en popmuzikanten? Wat is precies de rol van de redacteur en de spindoctor in Borgen? En hoe opereert de politicus in deze mediademocratie waar personen belangrijker lijken dan de zaken waar het om gaat? Is er in dit opzicht een verschil tussen mannen en vrouwen? Wordt het niet de hoogste tijd dat we in Nederland ook eens een vrouwelijke premier krijgen zoals Birgitte Nyborg in Borgen?

Debat: De politica en de spindoctor
Maandag 7 maart, 20.00 – 22.00 uur
Entree: 5,- (normaal), € 3,50 (CJP, studenten, 65+ en Studium Generale-pashouders)
Groninger Forum, locatie Hereplein 73, Groningen

Kaartverkoop en meer informatie via www.groningerforum.nl en kassa locatie Hereplein.
I.s.m. Studium Generale Groningen