Marktleider voor filmindustriesoftware vestigt zich in Groningen

GRONINGEN – MACCS International, wereldleider in de wereld van filmdistributie-software, komt naar Groningen. Het bedrijf is momenteel nog gevestigd in het Drentse Ubbega, maar heeft besloten zijn activiteiten te verhuizen naar Groningen.

De filmsoftwaregigant verwacht de komende jaren een mooie groei en was op zoek naar een pand waar dit te realiseren is. Dat pand is gevonden in Villa Gelria aan de Verlengde Hereweg.

MACCS International verleent diensten en ontwikkelt software voor de filmdistributie-industrie. Bijvoorbeeld datasystemen voor boekingen en distributie en verrekening van filmlicenties wereldwijd. Het bedrijf is een grote speler in deze zeer specifieke markt en actief in 45 landen. Diverse grote internationale filmmaatschappijen, zoals Warner Bros. en Paramount, behoren tot de klantenkring van MACCS.

Volgens CEO Bert Huls is de komst van MACCS naar Groningen belangrijk om invulling geven aan de groeiambities van het bedrijf. COO Peter Doorlag van MACCS ziet in Villa Gelria een uitstekende ontvangstlocatie voor klanten die vanuit de hele wereld naar Groningen komen: “Zowel het pand als het park eromheen zijn Rijksmonument. We willen het intern en extern zoveel mogelijk in oude staat herstellen, waarmee het de uitstraling krijgt die past bij onze business.”

Om de groei die voor de komende jaren wordt verwacht, op te vangen, heeft MACCS niet alleen behoefte aan ruimte, maar ook aan jong talent. Daarbij zoekt het bedrijf aansluiting bij de sterke IT- en creatieve sector in Groningen. Wethouder Joost van Keulen van Economische Zaken is blij met de komst van MACCS naar Groningen: “Dit is een boost voor de creatieve industrie en een prachtige invulling van een historisch pand.”