Swingend Jazzconcert “Linda’s Jazz” in Jazzcafé New Orléans Groningen

GRONINGEN – Op donderdag 31 maart a.s. verwachten we een grandioos concert van vocalist Linda Molenkamp met begeleiding van Oeds Bouwsma en Tony Hoyting. De aanvangstijd is 21.00 uur en de toegang is gratis.

Linda heeft altijd al gezongen. Dit begon op 7-jarige leeftijd in het kinderkoor van de plaatselijke muziekschool en ging verder in diverse bandjes vanaf haar 17e. Zanglessen volgden al snel gevolgd door een studie jazz-zang aan het conservatorium van Groningen.

Na haar afstuderen vertrok zij naar Amsterdam, waar zij actief was binnen de Amsterdamse muziek-scene. Zo zong zijn o.a. bij close-harmony group The Hot Notes, Nederlandstalige wereldmuziekgroep Spaanse Ruiters. Ook zong ze hier in diverse jazz-formaties als lead-zangeres waarbij ze op bekende podia stond als Bimhuis, Panama Amsterdam en het Bellevue theater.

Weer woonachtig in Groningen is ze actief met haar bands Linda’s jazz en Linda & the lovely four. Ze zingt als gast bij bigband en is een veelgevraagd zangeres voor diverse projecten.

Het duo dat Linda Molenkamp begeleidt bestaat uit professionals uit de Groningse jazz-scene t.w. Tony Hoyting- piano en Oeds Bouwsma- contabas

Jazzcafé New Orléans staat midden in het centrum van Groningen en heeft elke donderdagavond in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium Groningen live optredens van jazz-artiesten. Het is de bedoeling om zodoende zoveel mogelijk bij te dragen aan het cultuuraanbod in Stad.