Claudia van der Bijl doet gooi naar de titel Miss Beauty of Groningen

GROOTEGAST – De mooie Claudia van der Bijl, geboren en getogen in Grootegast en momenteel studerend in Groningen, doet een gooi naar de titel Miss Beauty of Groningen.

Na de casting in het Fletcher Hotel Langewold te Roden bleef zij als één van de elf kanshebsters over voor de titel. Sinds 23 januari is zij dus finaliste in één van de meest competitieve missverkiezingen van Groningen. De ervaren miss heeft maar één doel: “Ik wil winnen!”

“Het is niet mijn eerste missverkiezing” , vertelt de 21-jarige Claudia. “Ik heb eerder meegedaan met de Miss Noord verkiezing in Roden. Een hele gebeurtenis in zo’n volle Jaarbeurstent.” Ook is de toekomstig schoonheidsspecialiste geen onbekende bij de Miss Beauty of Groningen verkiezingen. Vorig jaar deed zij ook al mee, eveneens als finalist, maar toen nog zonder een succesvol einde. “Dus proberen we het dit jaar weer”, zegt de vastberaden miss. “Een jaar verder, een ervaring rijker en veel minder gespannen. Dit jaar ga ik voor de winst.”

Claudia beseft dat er nog een lange weg te gaan is. In het Roder hotel moesten de dames al verschillende spannende rondes overleven om tot de finale te komen, daar komen nog een aantal rondes bij. “Maar het is wel echt leuk”, lacht ze. “We hebben nu onze felbegeerde sjerp gekregen en hebben een professionele shoot gedaan met een topfotograaf. Hoe mooi is dat!” Het is duidelijk dat de studente er zin in heeft; “Je ziet jezelf groeien in zo’n verkiezing.”

“Wat er daarna gebeurd is nog even afwachten”, besluit de blondine. “Als ik win mag ik door naar de landelijke verkiezing voor Miss Beauty of the Netherlands. Mocht ik niet winnen dan richt mij volledig op mijn studie.” Op de vraag of ze bij een vroegtijdig einde volgend jaar weer een poging waagt, zegt ze: “Nee, dit is mijn laatste keer. Maar ik ga uit van een mooie verkiezing. Ik heb de ervaring en weet wat er gaat komen. Miss Beauty of Groningen wordt je niet alleen door je uiterlijk, je moet ook een mooie uitstraling en een goed karakter hebben. Ik ga mijn best doen en hopelijk het einde van mijn misscarrière nog even uitstellen.”

Grootegast Miss Beauty of Groningen 2016

Of Claudia ook daadwerkelijk gekroond wordt tot Miss Beauty of Groningen is nog even afwachten. De eindronde van de verkiezing wordt op 27 maart gehouden in de Euroborg te Groningen. Stemmen op Claudia kan door ‘poll Groningen Claudia’ te sms’en naar 3010.