NEC Nijmegen: ‘Trainer Faber niet naar FC Groningen’

GRONINGEN – FC Groningen lijkt op zoek te kunnen naar een nieuwe topkandidaat voor de positie van hoofdtrainer. Na verschillende gesprekken tussen de clubleiding van de FC en de beoogd opvolger van Erwin van der Looi, Ernest Faber, heeft de trainer besloten zijn club NEC trouw te blijven.

Tenminste, dat meldt de club uit Nijmegen. Algemeen directeur Bart van Ingen is niet van plan zijn trainer te laten gaan en zegt dat ook Faber heeft aangegeven graag bij NEC te willen blijven. Dit ondanks de problemen die tussen de twee zijn ontstaan rondom spits Christian Santos.

Van Ingen wilde de spits buiten de selectie houden vanwege misdragingen. Na één wedstrijd waarin NEC aanvallend onmachtig bleek, haalde Faber zijn topschutter terug bij de selectie. Daardoor liep de spanning tussen de directeur en zijn trainer op. Faber verliet zelfs het technisch hart van NEC door dit voorval.