Nieuwe & Boven Pekela in de ban van FC Groningen Buurt Battle

PEKELA – De Buurt Battle is een initiatief van FC Groningen dat in samenwerking met de gemeente Pekela wordt georganiseerd voor kinderen uit Pekela.

Tijdens dit project staat maatschappelijke betrokkenheid in de buurt centraal. Zes weken lang wordt er door de jongeren getraind en worden er sociale buurtbijdragen uitgevoerd.

Dit jaar vindt de Buurt Battle plaats in Nieuwe en Boven Pekela. De Buurt Battle bestaat uit een gratis Kick Off met aansluitend een traject van zes weken waarin deelnemende kinderen training krijgen en zich via maatschappelijke activiteiten kunnen plaatsen voor het finaleteam van Pekela. Alle finaleteams uit de provincie worden op de finaledag gecoacht door de spelers en trainers van de eerste selectie van FC Groningen.

Kick Off

De feestelijke Kick Off van de Buurt Battle is op donderdag 3 maart 2016 van 14.00 tot 15.30 uur op de voetbalvelden van VV Pekelder Boys (Boven Pekela). Iedereen is welkom bij deze Kick Off waarbij leuke spelletjes en oefeningen worden uitgezet. Zo is er een snelheidsmeter aanwezig, kan er worden geschoten op een voetballuchtkussen en zijn er leuke prijsjes te winnen. Daarnaast zijn de trainers van de Buurt Battle aanwezig om alvast wat tips en trucs te delen.

Trainingen Buurt Battle

De eerste training start op woensdag 9 maart op het sportpark van VV Pekelder Boys. Meedoen aan de Buurt Battle kan in de leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 15 jaar. In beide categorieën is plek voor vijftien kinderen. Je moet hiervoor wel in Nieuwe of Boven Pekela wonen! De jongste groep traint van 15.00 tot 16.15 uur, en de oudste groep van 16.30 tot 17.45 uur.

Opgeven?

Opgeven kan via www.fcgroningen.nl/buurtbattle. Meer informatie over de Buurt Battle kun je ook vinden op www.facebook.com/buurtbattlepekela. Let op: Vol = Vol! Dus wees er snel bij!