Onmachtig FC Groningen verliest kansloos in Twente

ENSCHEDE – FC Groningen speelde zaterdagavond uit tegen FC Twente in de Enschedese Grolsch Veste. Zonder de disciplinair geschorste Antonia en de lichtgeblesseerde Alexander Sørloth trachtten de Groningers te winnen na twee verliespartijen op rij.

Bij de Trots van het Noorden mocht Albert Rusnak het weer eens proberen vanaf de aftrap. In een gelijk opgaande beginfase was de eerste grote kans voor FC Groningen. Oussama Idrissi haalde uit van 20 meter, nadat FC Twente-keeper Marsman de bal niet klemvast had kwam Michael de Leeuw net een teenlengte tekort om de openingstreffer te maken.

FC Twente doet het wel

FC Twente drong na de openingsfase aan en zette druk op de –wederom- matig verdedigende Groningers. In de twaalfde minuut tikte Chinedu Ede een gevaarlijke voorzet van Hakim Ziyech net over het doel van doelman Padt. Drie minuten later was het toch raak. Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi wist het net achter Sergio Padt te vinden op aangeven van Hidde ter Avest.

De Tukkers bleven daarna de bovenliggende partij. FC Groningen wist aanvallend niets klaar te spelen en had vooral aan de linkerkant moeite het Twentse gevaar te beteugelen.

Groningen niet wakker

De beginfase van de tweede helft was voor FC Twente. Pas in de vijftigste minuut besloot FC Groningen actief mee te doen aan de wedstrijd. Toch bleven de aanvallende intenties van de noordelingen beperkt tot een halve kans voor Danny Hoesen.

Dit in tegenstelling tot de club uit Enschede. FC Twente wist keer op keer de zwakke verdediging van de Groningers open te splijten. De Twentse supporters moesten toch tot de 80ste minuut wachten voordat de score werd verdubbeld. Een diepe bal op de vrijstaande Mokotjo werd FC Groningen uiteindelijk fataal. De Zuid-Afrikaan had alle tijd om de vrije man te vinden en vond deze in Jerson Cabral. De vleugelspits aarzelde niet en schoot de bal snoeihard in het Groninger doel.

Daarmee wint FC Twente voor de vijfde keer op rij en is het FC Groningen tot op drie punten genaderd in de Eredivisie. Met de lastige thuiswedstrijd van volgende week tegen PSV voor de boeg moeten de Groningers zich zorgen gaan maken over het restant van het seizoen. De ploeg van de vertrekkende trainer Erwin van der Looi lijkt het verdedigen verleerd en weet ook aanvallend geen potten te breken.