Man (24) neergestoken in Delfzijl; politie houdt vier verdachten aan

DELFZIJL/FARMSUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een steekincident in Delfzijl. De mannen uit Appingedam (24 en 50 jaar), Farmsum (28 jaar) en Woldendorp (29 jaar) werden in Farsum aangetroffen en ingerekend.

Bij de steekpartij raakte een 24-jarige man uit Delfzijl gewond. Het slachtoffer liep verwondingen op in zijn bovenlichaam en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een vriend van het slachtoffer, een 24-jarige man uit Groningen, deed aangifte van openlijke geweldpleging. De man verklaarde dat hij en zijn vriend zonder enige aanleiding door de vier verdachten was aangevallen.

Traceren

Kort na het steekincident konden agenten de verdachten in Farmsum traceren. Alle vier werden ingerekend en in een cel ingesloten. In de Hindrik Jagerstraat troffen agenten een personenauto aan. Vermoedelijk zijn de verdachten met deze auto vanuit Delfzijl naar Farmsum gereden. De auto is voor nader sporenonderzoek in beslag genomen.

Onderzoek

De verdachten worden vandaag gehoord over hun betrokkenheid. Van de 24-jarige Delfzijlster wordt binnenkort een aangifte opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het steekincident.