Judoka Marije Westra maakt sterke comeback

KOLLUM/GRONINGEN – Afgelopen zaterdag werd er in de van der Bijhal te Kollum de districtskampioenschappen judo -15 gehouden. De beste 4 judoka’s van hun poule konden zich plaatsen voor het NK in Apeldoorn.

Marije is twee jaar geleden overgestapt naar Dijkmansport te Groningen, een grotere club, waar zij meer trainingsfaciliteiten heeft. Helaas heeft zij sindsdien veel blessureleed gekend, zij moest tweemaal geopereerd worden aan haar pols door de ziekte van Madelung en ook brak zij twee keer haar sleutelbeen op dezelfde plaats. Hierdoor had ze nog maar net een maand kunnen trainen voor deze toch zo belangrijke wedstrijd.

Er zaten maar liefst 11 dames in Marije haar poule de -44 kg. De eerste partij moest zij gelijk tegen Amanda Lich, een hele sterke concurrent, ze had de hele partij goed aanvallend judo laten zien, maar Amanda profiteerde van een instapfoutje en Marije verloor deze wedstrijd. Hierdoor werd de druk nog hoger, de eerste plaats was uit het zicht en ze moest naar de herkansingsronde.

Als Marije nu nog een partij verloor, kon ze naar huis. Maar van druk of zenuwen had ze gelukkig geen last, zij had plezier in wat ze deed. En toch was de focus goed. De volgende partij lootte ze weer een sterke tegenstander, maar die vloog snel van de mat met een prachtige voetveeg. Daarna won ze van Dominique Oosting met een mooie overname en pakte ze Daphne de Jong in de halve finale met een verwurging.

Marije is hiermee derde geworden en heeft daarmee voor het derde jaar op rij haar ticket verdiend naar het NK te Apeldoorn op 12 maart aanstaande.