Leekster haven krijgt badeendjesrace ten bate van goede doelen en lokale clubs

LEEK – De Rotaryclub Roden-Leek steunt sinds de oprichting al vele goede doelen in binnen- en buitenland. Eén van de voorbeelden daarvan is de aanleg van het natuurspeelterrein in Tolbert. Ook dit jaar is de Rotaryclub van plan een flinke regionale bijdrage te leveren. Op tweede Pinksterdag wordt er een echte badeendjesrace georganiseerd in de haven van Leek.

Mede-organisator Cees Laffra legt uit: “Er zullen de komende maanden op verschillende plaatsen loten verkocht worden, de zogenaamde Duck Dollars, à 5 euro per stuk. De nummers corresponderen met een badeendje dat die dag te water gelaten zal worden. Omdat de eendjes zelf niet kunnen zwemmen zal de brandweer ze een beetje op weg helpen”, zegt hij met een glimlach. Het gaat er natuurlijk om welk eendje het eerst de finishlijn passeert. “Er zijn prijzen te winnen van maar liefst 1000, 400 en 200 euro!”.

Ook Thea de Jong is enthousiast: “Wat deze actie nog bijzonderder maakt is dat ook het lokale verenigingsleven er een centje mee kan bijverdienen. We bieden deze verenigingen namelijk de mogelijkheid om ons te helpen met de lotenverkoop. Per verkocht lot mag de vereniging 1 euro zelf houden. Bovendien dingt elke deelnemende vereniging mee naar de verenigingsprijs, wat het nog interessanter maakt.”

Wilt u meer weten over deze actie, of wil u wellicht met uw vereniging loten gaan verkopen? Stuur dan een email naar badeendenactieleek@gmail.com of bel Cees Laffra (06-53390746).