Stadjers aangehouden op verdenking van winkelinbraak in Groningen

GRONINGEN – In de nacht van zondag op maandag heeft de politie twee Groningers van 46 en 47 jaar gearresteerd. Zij worden ervan verdacht ingebroken te hebben in een winkel aan de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen.

Surveillerende agenten kregen een melding dat bij de winkel een ruit was ingegooid, waarna twee inbrekers er met een kassalade vandoor waren gegaan. Na een zoekactie in de omgeving werden de twee Groningers aangetroffen. Het duo had geen goede verklaring voor hun aanwezigheid. Daarnaast was één van hen in bezit van een bivakmuts en een mes.

Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De kassalade werd eveneens in de omgeving gevonden. Deze bleek echter leeg te zijn. Namens het gedupeerde winkelbedrijf werd aangifte gedaan.

 

Foto: Google Streetview