B.J Hegen Blues Band geeft uniek liveconcert in de kerk Nieuw Beerta

NIEUW BEERTA – De B.J. Hegen Blues Band is een band die de authentieke rauwe Chicago Blues in originele stijl vertolkt. Zondag 10 april is de band live te bewonderen in de kerk van Nieuw Beerta.

Leider van de band is B.J. Hegen. Hij zingt, bespeelt de gitaar en de bluesharp. Met zijn band, die eind jaren zeventig werd opgericht, heeft hij zowel in binnen- als in buitenland met veel grote muzikanten op het podium gestaan. Zo speelde de band onder meer in het voorprogramma van B.B. King. B.J. Hegen mag zeker in het noorden van het land een evenknie genoemd worden naast blues coryfeeën als Harry Muskee en Fred Reining. Alle drie zijn ze goed in hun eigen stijl.

De band wordt verder versterkt door drie geroutineerde muzikanten, te weten: aan de piano Jan Warntjes. Hij bespeelt de piano sinds het ontstaan van de band. Jan Warntjes is in 1942 geboren te Drieborg, schuin tegenover het café op de hoek. Frans Többen aan de bas. Hij is de pijler waar de rest van de band op steunt. Als jongste aanwinst van het gezelschap drummer Henk van der Veen. Hij voelt de drive die de band glans geeft.

Kortom, een zondagmiddag om niet te vergeten.

Plaats: kerk Nieuw Beerta
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 10,-
Reserveren: kerknieuwbeerta@gmail.com
Informatie: 06 10189290 of 06 22782899