Literaire avond met auteurs Jaap Robben en Auke Hulst in het Hoogezandse Kielzog

Photo: Mike Nicolaassen

HOOGEZAND – De Bibliotheek Hoogezand en Kielzog theater organiseren een literaire avond met Jaap Robben en Auke Hulst op maandag 14 maart om 20:15 uur. Coen Peppelenbos zal de auteurs interviewen. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa en in de Bibliotheek en kosten € 7,50.

Over de Auteurs

Jaap Robben is theatermaker en als auteur vooral bekend van Birk. Dit boek kreeg de debutantenprijs en is onlangs vertaald in het Engels. Hij schrijft sinds 2000 gedichten en korte verhalen voor zowel kinderen als volwassenen. Over Birk: Een overrompelend romandebuut. Overrompelend omdat Robben niet aanhaakt bij het moderne jong mensenleven, zoals veel schrijvers van zijn generatie doen, maar een universeel verhaal vertelt over verstikkende liefde. Overrompelend ook vanwege de geserreerde, beeldende stijl van afgemeten, korte zinnen waarin meer gezegd wordt dan er staat. (…) Robben is feilloos in de beschrijving van de binnenwereld van een kind. (Joukje Akveld) Het Parool.

Photo: Mike Nicolaassen
Photo: Mike Nicolaassen

Auke Hulst groeide op in het gehucht Denemarken in de gemeenten Slochteren. Deze omgeving speelt een grote rol in zijn boek Kinderen van het ruige land. Recensent Sunny Jansen over Slaap zacht Johnny Idaho: ‘In de eerste helft van de roman raken de levens van de drie hoofdpersonen elkaar nauwelijks, maar na een indringend beschreven ramp verandert dit. In dit centrale hoofdstuk toont Hulst zich een meesterlijk verteller. Het gebouw waarin Johnny Idaho zich bevindt, stort in. Het doet denken aan een 9/11 aanslag. Na deze cruciale scène is alles anders, en vallen de levens van de hoofdpersonen samen’.

Hulst Auke (c) Andreas Terlaak kleur

De samenwerking tussen de Bibliotheek Hoogezand en Kielzog theater is niet nieuw. Maar doordat de bibliotheek en het theater zich nu in hetzelfde gebouw bevinden zal deze uiteraard geïntensiveerd worden . Het samenwonen in een gebouw biedt mogelijkheden om elkaar te versterken en aan te vullen.