Studenten zoeken 60-plussers voor Walking Football in Haren

HAREN – Vier enthousiaste studenten Sport, Gezondheid en Management gaan in samenwerking met FC Groningen het Walking Football introduceren. VV Gorecht in Haren zal het toneel vormen voor het initiatief.

Het Walking Football wordt steeds groter, voornamelijk in Noord-Nederland. Walking Football is ideaal voor mensen die vanwege bijvoorbeeld fysieke problemen niet meer voluit kunnen voetballen. Bij Walking Football is het namelijk niet toegestaan om te rennen waardoor de fysieke inspanning lager ligt. Bij deze vorm zal de beleving van het voetbal echter net zo sterk aanwezig zijn als bij het voetbal in competitieverband.

De initiatiefnemers Anne-Wil Oosterhuis, Marit Kampjes, Bas Kamping en Anne Peters lopen stage bij Sportcoach Haren en van hieruit zijn we bezig met het project. Om het Walking Football zo goed mogelijk te kunnen introduceren zijn wij van plan eerst een aantal trainingen te organiseren waarbij ouderen kennis kunnen maken met het Walking Football. Na deze trainingen kunnen wij in de kantine van VV Gorecht samen gezellig een kop koffie te drinken. Daarnaast stelt VV Gorecht hun accommodatie en enkele trainers beschikbaar. Een van de trainingen zal worden verzorgd door een trainer van FC Groningen. FC Groningen is nu al actief bezig met het uitbreiden van het Walking Football in Noord-Nederland. Dit doen zij onder andere door hun Walking Footballteam ‘de OldStars’ in te zetten als ambassadeurs.

Op dit moment zijn we druk bezig geïnteresseerde 60-plussers te vinden om deze enthousiast te maken voor deze sport. Wanneer u interesse heeft kunt u mailen naar sportcoaches@haren.nl of bellen naar 06 124 309 91, dan ontvangt u extra informatie. Ook bij vragen of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen.