Noordelingen voelen zich steeds veiliger

NOORD-NEDERLAND – Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat de inwoners van Noord-Nederland zich veiliger voelen dan in de rest van het land. Zo hebben noordelingen minder last van de buren en zijn ze minder vaak slachtoffer van een misdrijf.

Deze resultaten blijken uit De Veiligheidsmonitor, een grootschalig onderzoek dat jaarlijks uitgevoerd wordt door het CBS.

In het onderzoek wordt ook gevraagd wat de inwoners van het functioneren van de politie vinden. Ook hier laten de cijfers een beter gemiddelde zien dan in andere delen van Nederland.

“Het doet mij goed te zien dat inwoners uit Noord-Nederland zich veilig voelen en tevreden zijn over het functioneren van de politie. Maar u mag van ons verwachten dat wij ons, samen met partners en burgers, blijven inspannen om de veiligheid te verbeteren. De uitkomsten van deze monitor zijn voor ons in ieder geval een goede stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan”, aldus politiechef Oscar Dros.