Adorper toneelvereniging LAOMAS voert blijspel op in Theater de Molenberg

DELFZIJL – Vrijdag 11 maart kan er heerlijk gelachen worden tijdens de ‘Grunneger oavond’ in de Molenberg te Delfzijl. Adorper toneelvereniging LAOMAS staat dan op de planken met het blijspel ‘Biezunder bezuik op borg’.

De oorspronkelijke titel van dit stuk is ‘De juffer en de jongs’, geschreven door Harm Dijkstra.

Inmiddels heeft LAOMAS het stuk al negen keer op de planken gebracht en kunnen we zeggen dat het loopt als een geoliede machine. En, bij dit tiende en laatste optreden, besteden we extra zorg aan het geluid. Iedere speler krijgt een microfoon dus u hoeft niets te missen van dit spektakel!

Waar gaat het over?

De buitenkant ziet er nogal eens anders uit dan hoe het leven werkelijk is. Zo ook bij Gonda. Ze heeft een turbulent leven achter de rug als rijke en aristocratische vrouw. Ze woont op een mooie borg. Wat wil je nog meer?. Maar, nu ze wat ouder wordt veranderd dat allemaal.

Het wordt stil op de borg. Ja, ze heeft een zus die regelmatig komt logeren, buurvrouw Alida die te pas en te onpas binnenvalt en huisschilder Klaas die gewapend met kwast, verf en behang de boel opvrolijkt. En haar personeel, de huishoudster Stientje en de huisknecht Henderik, doen hun best om goed voor haar te zijn. Maar, Gonda voelt zich eenzaam en wordt depressief.

De dokter, een goede huisvriend van Gonda, weet raad. Gonda moet afleiding hebben! Twee van zijn patiënten, het echtpaar Albert en Martje Haverkamp, moeten tijdelijk onderdak hebben omdat hun boerderijtje wordt verbouwd. Een oer ouderwets, maar degelijk stel. Zou het niet wat zijn als Gonda dit stel tijdelijk onderdak gaat bieden?

De avond begint om 20.15 uur. Kaarten (10 euro) voor de Molenberg alleen te bestellen via www.demolenberg.nl of 0596-614000.