Basisschool De Pendinghe wint Scholenkampioenschap Groningen

GRONINGEN – Basisschool De Pendinghe uit Selwerd is winnaar geworden van het Scholenklassement bij het tafeltenniskampioenschap van de gemeente Groningen.

De twee jongens, Nasser en Monsif uit groep 7, haalden samen met de meiden Sharon Li uit groep 7 en Jeanette Li uit groep 8 in totaal 10 punten voor hun school. Drie andere scholen eindigden met 3 punten gelijk op de tweede plaats: De Borgmanschool, De Meander en De Petteflet. Door deze winst mogen de 4 leerlingen van De Pendinghe meedoen aan het Nederlands Kampioenschap voor Basisscholen op 20 maart in Zwolle.

In de hoogste groep, de jongens groep 8, werd Teun van de Woord van De Meander kampioen.

Het toernooi werd georganiseerd door de twee grootste tafeltennisverenigingen van Groningen, GTTC en TTV Vinkhuizen. Naar aanleiding van dit kampioenschap is er een speciale aanbieding waarbij kinderen tot het einde van het seizoen lid kunnen worden voor 25 euro.