Brugwachter riskeert boete na slopen stuurhut

GRONINGEN – Het Openbaar Ministerie heeft een boete van 450 euro geëist tegen een 54-jarige brugwachter uit Zuidhorn. De man wordt verweten onzorgvuldig te hebben gehandeld bij het neerlaten van de brug bij Dorkwerd in 2014.

Bij het neerlaten raakte destijds een binnenvaartschip flink beschadigd. Het schip voer nog onder de brug toen de brug werd neergelaten. Hierbij werd de stuurhut flink beschadigd.

De brugwachter was op die dag verantwoordelijk voor twee bruggen tegelijk en zegt niet aan de knoppen te hebben gezeten bij het ongeval. Volgens zijn advocaat is het probleem veroorzaakt door een technisch mankement.

Het OM is echter van mening dat de man wel degelijk verantwoordelijk is. De brugwachter mocht de neerkomende brug niet uit het oog verliezen, ook zijn bij het onderzoek naar de technische staat van de brug geen mankementen geconstateerd.

De rechter doet over twee weken uitspraak. Dan zal blijken of de man de boete moet voldoen.