Nieuwe naam HSSM-gemeenten: ‘Wordt het De Hogewolden, Midden-Groningen of toch Woldmeren?’

HSSM – Dinsdag 15 maart presenteren de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren de plannen voor de nieuw te vormen gemeente. Ook zal op deze avond de naam van de nieuwe gemeente onthuld worden.

Het afgelopen half jaar is aan de inwoners, ondernemers, organisaties, bestuurders en medewerkers gevraagd hoe zij hun eigen toekomst en die van de nieuwe gemeente HSSM zien. Dit gebeurde onder meer tijdens interviews, buurtgesprekken, rondetafelgesprekken, lospraatsessies. Dit leverde een mooie oogst aan dromen en wensen op, die tezamen ‘het Kompas’ vormen. In feite is dit stuk dus geschreven door de gemeenschap en de gemeente HSSM zelf. Tijdens de presentatie wordt aan de deelnemers teruggekoppeld wat er met hun inbreng gedaan is. Ook worden dan de bouwstenen en vervolgstappen van ‘het Kompas’ toegelicht.

Maar inwoners konden ook op een andere manier meedoen aan de vorming van HSSM. Door hun mooiste HSSM-foto in te zenden. En door hun stem uit te brengen op een nieuwe gemeentenaam. Gaat de voorkeur van de inwoners uit naar De Hogewolden, Midden-Groningen of Woldmeren? Dat wordt 15 maart duidelijk. Uiteindelijk bekrachtigen de gemeenteraden de nieuwe naam en ‘Het Kompas’, dit gebeurt in april.