Vereniging legt moestuin voor omwonenden aan in Oude Pekela

OUDE PEKELA – Aan de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela is een stuk groen veranderd in een moestuin. De Vereniging ‘Samen Sterk voor Oude Pekela’ (SSvOP) had dit stuk in bruikleen gekregen van de gemeente Pekela en woningcorporatie Acantus. Met behulp van subsidies is vervolgens de moestuin gebouwd.

Vijf gezinnen voorzien van groente

De moestuin, genaamd ‘De vergeten hoek’ voorziet vijf gezinnen in het naastgelegen woonblok van groente. Ook maakt Pekela Kookt, een activiteit op initiatief van SSvOP, gebruik van de moestuin. Pekela Kookt is een kookgroep die iedere woensdagmiddag voor een klein bedrag maaltijden serveert in MFC de Binding.

NLDoet

Op 11 en 12 maart doet SSvOP met moestuin ‘De vergeten hoek’ mee aan NLDoet. Er worden graszoden gelegd en een pergola geplaatst in het recreatieve gedeelte van de tuin. Daarnaast worden bonenstaken geplaatst in de moestuin. In de moestuin is 12 meter beschikbaar om witte asperges te verbouwen.

Over SSvOP

SSvOP is twee jaar geleden ontstaan als bewonersinitiatief om het eten in de wijk te faciliteren. SSvOP heeft zich verenigd om sterk te staan richting de gemeente en subsidieverstrekkers. Ze maken zich hard voor verschillende activiteiten in Oude Pekela.