Werkstraf voor drugs dealende jeugdwerker uit Stadskanaal

STADSKANAAL – Een voormalige jongerenwerker uit Stadskanaal hangt een werkstraf van 100 uur boven het hoofd. Naast de werkstraf heeft het Openbaar Ministerie ook een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden geëist. De 53-jarige man wordt verdacht van het dealen van drugs aan jongeren.

Hij zou vanuit zijn woning speed, xtc en hennep aan de jeugd hebben verstrekt. Tijdens het onderzoek zijn in de telefoon van de man verscheidene sms’jes gevonden met bestellingen. De advocaat van de Stadskanaalster zegt dat deze bestellingen grotendeels voor eigen gebruik waren en dat van handel nauwelijks sprake was.

Ook de toenmalige vriendin van de man hoorde een straf tegen zich eisen voor haar aandeel in de drugshandel. Tegen haar is een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur geëist.

De rechter doet over twee weken uitspraak.