Meerdere schoten gelost bij aanhouding verdachte in Groningen

GRONINGEN – De politie heeft meerdere waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een 32-jarige automobilist uit Groningen. Ook is bij de aanhouding pepperspray gebruikt. De verdachte raakte lichtgewond bij de arrestatie.

De man staat bekend als een veelpleger en had nog een gevangenisstraf van 143 dagen open staan. Toen agenten hem aanspraken op de Kastanjelaan, ging de man ervandoor. Hij probeerde weg te komen in zijn auto. Een agent sloeg de ruit aan de bestuurderskant in en spoot pepperspray naar de verdachte. Toch zag de man kans om nog weg te komen in zijn auto, waarbij hij ook met een politieauto in botsing kwam. Agenten losten meerdere waarschuwingsschoten om de man tot stoppen te dwingen.

Uiteindelijk stopte de Stadjer op de Zonnelaan en ging er te voet vandoor. Twee agenten wisten de verdachte te achterhalen. Wederom werd pepperspray gebruikt en na een worsteling lukte het hen om de man aan te houden. Daarbij raakte de verdachte licht gewond. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Op de Kastanjelaan werd vervolgens sporenonderzoek verricht. Tijdens dit onderzoek werd een 63-jarige Stadjer aangehouden. Hij passeerde een afzetting en wilde ondanks diverse verzoeken niet vertrekken. Na verhoor mocht de man met een proces-verbaal op zak het bureau weer verlaten.