Groningen gaat azc realiseren aan de Energieweg in Vinkhuizen

GRONINGEN – De gemeente Groningen gaat een asielzoekerscentrum vestigen aan de Energieweg in Vinkhuizen. Deze locatie is aangewezen als de eerste van de twee azc’s die de gemeente wil realiseren.

In december zijn er twee bijeenkomsten geweest waar de omwonenden zijn ingelicht over de plannen. De buurt reageerde verdeeld. “Beide bijeenkomsten stonden in het teken van de dialoog”, aldus B&W. “Er was bijval voor het besluit om aan de Energieweg een AZC te vestigen; tegenstand was er ook.”

Naast de locatie aan de Energieweg kijkt Groningen ook naar een tweede locatie aan de Ulgersmaweg. Beide centra moeten plaats bieden aan 400 tot 600 bewoners die er maximaal 10 jaar kunnen verblijven. “Als Stad nemen wij onze verantwoordelijkheid en leveren we een bijdrage aan opvang en bescherming van vluchtelingen”, zeggen B&W.