Leekster Eagles delen punten met Kondo Budjang na aantrekkelijk duel

De Leekster Eagles mogen één punt bijschrijven in de Eerste Divisie A. De ploeg van trainer Bas Lulofs speelde met 5-5 gelijk tegen Kondo Budjang.

Gemakkelijk was de uitwedstrijd niet. In de rust keken de Leeksters, ondanks een veldoverwicht, tegen een 1-0 achterstand aan. Amin Ajouaou zette de ploeg direct na rust weer in evenwicht, waarna de strijd tussen de twee teams echt losbarstte.

Kondo profiteerde als eerste en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Via Roy de Vries en Petrit Hoxhaj werd het met nog acht minuten op de klok 3-3. De Eagles kwamen een minuut na de treffer van Hoxhaj voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Stefan Brouwer tekende voor de treffer. Kondo reageerde direct en wist in korte tijd twee maal te scoren. Uiteindelijk was het slotakkoord voor de Leekster Eagles, wederom Stefan Brouwer maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd, 5-5.

Het publiek was de grote winnaar in dit duel, dat met negen doelpunten in de tweede helft een spectaculair scoreverloop kende. Volgende week spelen de Leekster Eagles thuis tegen White Stones. De wedstrijd begint om 20:15 uur in Sportcentrum Leek.