LEGiO-run doneert €1000 aan kinderziekenhuizen

GROOTEGAST – Op zaterdag 2 april is de eerste editie van een nieuw hardloopevenement in Grootegast: de LEGiOrun. Er zijn al meer dan driehonderd aanmeldingen binnen. Van het inschrijfgeld wordt 10% gedoneerd aan het goede doel.

Op dit moment bedraagt de cheque in ieder geval €1000 en dit bedrag kan alleen nog maar oplopen.

Zieke kinderen

Het geld gaat naar zieke kinderen die worden behandeld in het Martini Ziekenhuis of het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. De laatste is één van de grootste kinderziekenhuizen van ons land. De kinderen die er liggen zijn van alle leeftijden en zijn voor allerlei ziektes opgenomen. In een kinderziekenhuis vind je gespecialiseerde kinderartsen die alles weten van bepaalde ziektes of bepaalde organen. Artsen en verpleegkundigen zorgen ervoor dat zieke kinderen zo min mogelijk last hebben van hun ziekte en een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden. Daarvoor wordt veel aandacht gegeven aan de ontwikkeling van de kinderen en daarom worden ouders, broertjes, zusjes en vriendjes gewoon toegelaten.

Extra doneren

Met de donatie van de LEGiO-run worden extra spullen aangeschaft die de ontwikkeling van een kind stimuleren en die hen laat spelen en kind laat zijn. De LEGiO-run heeft voor dit goede doel gekozen omdat we vinden dat iedereen het verdient om plezier te hebben. Dus ook als je in het ziekenhuis ligt en daar dragen wij graag een steentje aan bij. Wij zijn er trots op dat wij nu al zo’n mooi bedrag hebben maar hopen natuurlijk dat er nog meer wordt binnengehaald. Op zaterdag 2 april kan men nog geld doneren in de daarvoor bestemde LEGO-spaarblokken. Aan het einde van de middag wordt bekend gemaakt hoeveel geld er gedoneerd gaat worden. Het totaalbedrag wordt verdeeld over de twee ziekenhuizen.