Voetbaloverzicht zondag; ‘GRC wint overtuigend, WVV sluit aan en uitglijder voor SC Stadspark’

Amateurvoetbal: MOVV - ASVB

VOETBAL – Een goed weekend voor GRC Groningen in de zondag tweede klasse L. De koploper won de uitderby tegen Groninger Boys met 0-7. Dit terwijl de grootste concurrent Noordster op eigen veld uitgleed tegen vv Roden. De bezoekers uit Roden wisten met 0-4 te winnen in Pekela.

In de eerste klasse F wist Nieuw Buinen met 3-0 te winnen van titelkandidaat vv Heerenveen. WVV wist aansluiting te krijgen met de top van de klasse door nummer SVBO te verslaan in Winschoten. Vv Hoogezand verloor wederom. De Rolder Boys waren in Rolde met 3-2 te sterk, waardoor een degradatie uit de klasse niet te voorkomen lijkt.

In de derde klasse C herstelde Wildervank zich knap na de zeperd van vorige week. Naaste concurrent Velocitas werd met 3-2 verslagen. Smet op de wedstrijd was de mishandeling van de verzorger na afloop van de beladen wedstrijd. Veendam 1894 won knap met 2-1 van MOVV. Laagvlieger Siddeburen en HSC hielden elkaar in evenwicht, 1-1. Ook koploper SC Stadspark moest de punten delen. Uit tegen ASVB bleef het 0-0.