FC Groningen presenteert Ernest Faber in de Euroborg; ‘Het is Er-nest, geen Ernst’

GRONINGEN – FC Groningen presenteerde vanmiddag zijn nieuwe trainer in de Groningse Euroborg. Ernest Faber komt over van NEC en tekent een contract tot medio 2018 bij de Groningers.

De Nijmeegse club kan een vergoeding tegemoet zien om het contract van Faber af te kopen. Hoe hoog dat bedrag is wilde de algemeen directeur van FC Groningen niet zeggen. Wel benadrukte Hans Nijland dat het bedrag ‘substantieel lager’ is dan de 2 ton die eerder rond circuleerde.

Uit de woorden van Nijland bleek verder dat de club meerdere gegadigden had voor de positie van hoofdtrainer. Op namen ging de directeur niet in, behalve dat er ook serieus gesproken is met de huidige assistent-trainer van FC Groningen, Dick Lukkien.

Ernest Faber ziet de stap naar Groningen als een mooi moment in zijn loopbaan. “De club is groter dan ik vooraf had gedacht. Dit is vele stappen vooruit”, aldus de trainer die van de details bleek te zijn. “Ik heet Er-nest en niet Ernst, mijn vrouw heet Christel-le en niet Christel.” Dit nadat Nijland het stel Ernst en Christel had genoemd.