Loppersum natuurlijk groen tijdens Boomfeestdag

LOPPERSUM – Wethouder Pier Prins zal op woensdag 16 maart, Nationale Boomfeestdag, samen met 17 kinderen uit groep 5 en 6 van openbare basisschool Prinses Beatrix De Wilgenstee uit Zeerijp, 20 iepen aan de Molenweg in Zeerijp planten.

De Nationale Boomfeestdag 2016 in de gemeente Loppersum staat in het teken van het nieuwe groenbeleid van de gemeente, namelijk ‘Samenwerken aan een natuurlijk GROEN Loppersum! ‘

Wethouder Pier Prins: “De laatste jaren is intensief ingezet op het groenbeleid. Het doel is om bewoners meer te betrekken bij het openbaar groen, Samenwerken aan een natuurlijk GROEN Loppersum. In dit beleid is er onder andere voor gekozen om voor elke gekapte boom een nieuwe boom te plaatsen. Het is extra leuk dat we basisschoolkinderen tijdens Nationale Boomfeestdag kunnen betrekken bij het planten van deze bomen. Zij worden zo ook betrokken bij het belang van de aanplant van bomen en daarmee het realiseren van een leefbare, groene, gezonde toekomst.”

Gekozen is voor het herplanten van de 20 iepen aan de Molenweg in Zeerijp. Begin dit jaar zijn deze bomen gerooid, omdat ze niet meer gezond waren. Elk jaar wordt samen met een andere basisschool in de gemeente meegedaan aan Nationale Boomfeestdag. Deze keer is het de basisschool in Zeerijp.